Składniki:

250 g oleju kokosowego

160 g kakao (bezglutenowego)

5 łyżek miodu

Garść wiórków kokosowych

Garść orzechów nerkowca

Garść żurawiny.

Wykonanie

 1 Olej kokosowy doprowadzamy do postaci płynnej.

2 Wkładamy miód, a następnie kakao i należy dobrze rozmieszać, tak, aby masa miała postać aksamitną.

3 Na suchej patelni prażymy wiórki kokosowe na kolor złoty i dodajemy do masy.

4 Masę wylewamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i dobrze rozprowadzamy.

5 Na wierzch czekolady układamy sprażone wcześniej orzechy i żurawinę.

6 Formę z czekoladą wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie można ją pokroić na mniejsze kawałki i zajadać się. Smacznego.

 

Wskazówka

 Dodatki do czekolady mogą być różne, w zależności co kto może lub lubi.