Składniki:
250 g oleju kokosowego
160 g kakao (bezglutenowego)
5 łyżek miodu
Garść wiórków kokosowych
Garść orzechów nerkowca
Garść żurawiny.
Wykonanie
1 Olej kokosowy doprowadzamy do postaci płynnej.
2 Wkładamy miód, a następnie kakao i należy dobrze rozmieszać, tak, aby masa miała postać aksamitną.
3 Na suchej patelni prażymy wiórki kokosowe na kolor złoty i dodajemy do masy.
4 Masę wylewamy na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia i dobrze rozprowadzamy.
5 Na wierzch czekolady układamy sprażone wcześniej orzechy i żurawinę.
6 Formę z czekoladą wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie można ją pokroić na mniejsze kawałki i zajadać się. Smacznego.
Wskazówka
Dodatki do czekolady mogą być różne, w zależności co kto może lub lubi.
Najnowsze komentarze