- 2 pory,
 - 5 ziemniaków,
 - 2 pietruszki,
 - 2 cebule,
 - 3 ząbki czosnku,
 - 1 cm imbiru lub 2 łyżeczki zmielonego,
 - 500 ml bulionu warzywno-mięsnego,
 - tymianek 2 łyżeczki,
 - szczypiorek
 - sól i pieprz.
 
Ziemniaki, pietruszki, cebule i czosnek obrać. Pory oraz cebule posiekać w półksiężyce, czosnek oraz imbir w cienkie plasterki. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, pietruszkę w plasterki i zeszklić warzywa na maśle, dodać pozostałe składniki i wszystko razem delikatnie podsmażyć, doprawić do smaku. Zalać wszystko gorącym bulionem, kiedy warzywa zmiękną zmiksować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem oraz tymiankiem. Podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Zdrowego i Smacznego!
					
												
Najnowsze komentarze