Nasze zdrowe receptury
Dla nas zdrowe jedzenie to podstawa. Część produktów sklepowych zwyczajnie nam nie służy, w wielu przypadkach nie czujemy się zdrowo… a czasem coś nam może mocno zaszkodzić… Dlatego kupujmy tam, gdzie mamy pewną świeżość i jakość. Staramy się kupować u zaprzyjaźnionych sklepikarzy, o których wiemy, że dbają o każdy ważny aspekt produktów.
Przykładamy wagę również do tego by dobrze przygotować posiłek. Dlatego sami opracowaliśmy przepisy na posiłki które nam służą.
Poniżej kilka naszych przepisów. Zamieszczamy je bo wiemy, że smakują wam nasze potrawy i często prosicie o „recepturę”.
Kategorie
Zupy
Słodycze
Chłodniki
Koktaile
Sałatki
Chleb
Dania
Ciasta
Najnowsze
Zupa szparagowa z ziemniakami i fetą
10-12 sztuk zielonych szparagów, kilka ziemniaczków, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 1,5 l bulionu, 6 łyżek posiekanego koperku, 6 łyżek posiekanego szczypiorku, 1/3 opakowania sera feta naturalnego. W garnku z grubym dnem na maśle podsmażyć przez około 3-4 minuty...
Krem ze szparagów
2 wiązki zielonych szparagów, bulion drobiowy, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy, świeże listki oregano, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Szparagi myjemy i obcinamy ich twarde końcówki. W rondlu roztapiamy masło. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzane masło...
Zupa koperkowa
2 pietruszka, 1 mały seler, 2 cebulki- najlepiej szalotki, 100 gram kaszy jaglanej, 1 łyżka masła, 1 duży pęczek koperku, 50 ml kwaśnej śmietanki, sól i pieprz. Pietruszkę seler ścieramy na tarce, cebulkę siekamy wszystko razem podsmażamy przez chwilę na maśle,...
Popularne
Zupa szparagowa z ziemniakami i fetą
10-12 sztuk zielonych szparagów, kilka ziemniaczków, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 1,5 l bulionu, 6 łyżek posiekanego koperku, 6 łyżek posiekanego szczypiorku, 1/3 opakowania sera feta naturalnego. W garnku z grubym dnem na maśle podsmażyć przez około 3-4 minuty...
Krem ze szparagów
2 wiązki zielonych szparagów, bulion drobiowy, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy, świeże listki oregano, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Szparagi myjemy i obcinamy ich twarde końcówki. W rondlu roztapiamy masło. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzane masło...