Nasze zdrowe receptury 

Dla nas zdrowe jedzenie to podstawa. Część produktów sklepowych zwyczajnie nam nie służy, w wielu przypadkach nie czujemy się zdrowo… a czasem coś nam może mocno zaszkodzić… Dlatego kupujmy tam, gdzie mamy pewną świeżość i jakość. Staramy się kupować u zaprzyjaźnionych sklepikarzy, o których wiemy, że dbają o każdy ważny aspekt produktów.
Przykładamy wagę również do tego by dobrze przygotować posiłek. Dlatego sami opracowaliśmy przepisy na posiłki które nam służą.

Poniżej kilka naszych przepisów. Zamieszczamy je bo wiemy, że smakują wam nasze potrawy i często prosicie o „recepturę”.

Kategorie

Zupy

Słodycze

Chłodniki

Koktaile

Sałatki

Chleb

Dania

Ciasta

Najnowsze

Zupa szparagowa z ziemniakami i fetą

Zupa szparagowa z ziemniakami i fetą

10-12 sztuk zielonych szparagów, kilka ziemniaczków, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 1,5 l bulionu, 6 łyżek posiekanego koperku, 6 łyżek posiekanego szczypiorku, 1/3 opakowania sera feta naturalnego. W garnku z grubym dnem na maśle podsmażyć przez około 3-4 minuty...

Krem ze szparagów

Krem ze szparagów

2 wiązki zielonych szparagów, bulion drobiowy, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy, świeże listki oregano, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Szparagi myjemy i obcinamy ich twarde końcówki. W rondlu roztapiamy masło. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzane masło...

Zupa koperkowa

Zupa koperkowa

2 pietruszka, 1 mały seler, 2 cebulki- najlepiej szalotki, 100 gram kaszy jaglanej, 1 łyżka masła, 1 duży pęczek koperku, 50 ml kwaśnej śmietanki, sól i pieprz. Pietruszkę seler ścieramy na tarce, cebulkę siekamy wszystko razem podsmażamy przez chwilę na maśle,...

Popularne

Zupa szparagowa z ziemniakami i fetą

Zupa szparagowa z ziemniakami i fetą

10-12 sztuk zielonych szparagów, kilka ziemniaczków, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 1,5 l bulionu, 6 łyżek posiekanego koperku, 6 łyżek posiekanego szczypiorku, 1/3 opakowania sera feta naturalnego. W garnku z grubym dnem na maśle podsmażyć przez około 3-4 minuty...

Krem ze szparagów

Krem ze szparagów

2 wiązki zielonych szparagów, bulion drobiowy, 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy, świeże listki oregano, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Szparagi myjemy i obcinamy ich twarde końcówki. W rondlu roztapiamy masło. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na rozgrzane masło...

Chcesz więcej dowiadywać się o nowych przepisach?

Śledź naszą stronę oraz zaglądaj na Facebooka